Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 320 g glatkog brašna
  • 50 g istopljenog putera
  • 70 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • Sveže jagode
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Ove palačinke bez jaja su savršen izbor za sve koji žele lagan, ali ukusan doručak. Prikladne su za one koji poste, imaju intoleranciju na jaja ili jednostavno žele da uživaju u jednostavnijem receptu. Priprema je brza i laka, a ukusom osvajaju već na prvi zalogaj.

Savet:

Za dodatnu aromu, u testo možete dodati prstohvat rendane limunove korice ili kašiku javorovog sirupa – savršeno se slaže sa jagodama!

U činiji prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer. Sipajte mleko, vanilu i istopljeni puter, pa sve sjedinite žicom dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.

Zagrejte nelepljiv tiganj na srednje tihoj vatri, premažite ga sa malo putera, pa sipajte manju kutlaču smese. Kada se pojave mehurići na površini, okrenite palačinku i pecite još oko minut.

Slažite palačinke jednu na drugu, dodajte sečene jagode i pospite šećerom u prahu.

Bonus video

00:20
Pečena palačinka sa jagodama Izvor: Instagram/crowded_kitchen