Sastojci:
- 300 g mlevenog ili usitnjenog keksa
- 100 g višanja (može i zamrznute, oceđene)
- 100 g mlevenih ili seckanih oraha
- 250 ml mleka
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 60 g kakao praha
- 150 g putera
- 150 g bele čokolade
- 1 kašika biljnog ulja
Priprema:
Ove čoko štanglice pravi su primer kako jednostavne poslastice mogu biti i lepe i ukusne – priprema traje nekoliko minuta, a rezultat oduševljava svakim zalogajem.
U šerpi zagrejte mleko, šećer, vanilin šećer, kakao i puter dok se sve ne otopi i lepo sjedini. U velikoj činiji pomešajte keks, višnje i orahe. Prelijte suve sastojke toplom smesom i dobro promešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte. Otopite belu čokoladu sa uljem i prelijte preko mase. Ostavite da se ohladi i stegne u frižideru, pa secite na štanglice.
Bonus video
