Sastojci:

  • 300 g mlevenog ili usitnjenog keksa
  • 100 g višanja (može i zamrznute, oceđene)
  • 100 g mlevenih ili seckanih oraha
  • 250 ml mleka
  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 60 g kakao praha
  • 150 g putera
  • 150 g bele čokolade
  • 1 kašika biljnog ulja

Priprema:

Ove čoko štanglice pravi su primer kako jednostavne poslastice mogu biti i lepe i ukusne – priprema traje nekoliko minuta, a rezultat oduševljava svakim zalogajem.

Savet:

Ako volite kiselkastiji ukus, dodajte još malo višanja – sjajno se slažu sa čokoladom.

U šerpi zagrejte mleko, šećer, vanilin šećer, kakao i puter dok se sve ne otopi i lepo sjedini. U velikoj činiji pomešajte keks, višnje i orahe. Prelijte suve sastojke toplom smesom i dobro promešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte. Otopite belu čokoladu sa uljem i prelijte preko mase. Ostavite da se ohladi i stegne u frižideru, pa secite na štanglice.

Bonus video

00:15
Tiramisu kuglice  Izvor: Instagram/food_by_lilly