Sastojci:
- 280 g kajsija
- 1 belance
- 3 kašike limunovog soka
- 50 g šećera
Recept za mus od kajsija:
Da biste napravili mus, prvo operite kajsije. Izvadite koštice iz svake kajsije i iseckajte ih na komade. Ubacite komadiće kajsija u blender pa dodajte šećer. U šerpi zagrejte vodu. Ubacite jaje i ostavite da odstoji 5 minuta. Nakon toga ga ostavite da se ohladi.
Potom razbijte jaje i odvojite belance u činiju. Dodajte belance u kajsije i šećer. Blendirajte dva minuta. Promešajte smesu pa blendirajte još 2 minuta. Zatim dodajte kašiku limunovogsoka, pa blendirajte 30 sekundi.
Dodajte potom drugu kašiku limunovog soka i mutite 30 sekundi. Na kraju dodajte poslednju kašiku limunovog soka i mutite još 30 sekundi. Servirajte u čaše i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i osvežavajući mus od limuna gotov očas posla.
Pročitajte kako se pravi osvežavajući mus od višanja
BONUS VIDEO
StvarUkusa