Sastojci:

  • 6 velikih jaja
  • 240 g + 2 kašike šećera
  • 2 kašičice rendane limunove kore
  • 120 ml svežeg limunovog soka (3-4 limuna)
  • so
  • 240 ml slatke pavlake
Zašto je korisno da jedete limun?

Limun je bogat vitaminom C, koji pomaže podizanju imuniteta prirodnim putem, učestvuje u stvaranju kolagena, koji kožu održava zategnutom i daje joj mladalački izgled, ali i utiče na to da se gvožđe iz hrane uspešno apsorbuje u telu, što limun čini korisnim u borbi protiv anemije. Limun sadrži brojne fitohemikalije, uključujući polifenole, bogat je kalijumom, mineralom koji pomaže regulaciju krvnog pritiska i bolji rad srca.

Recept za osvežavajući mus od limuna:

Kako biste napravili mus, napunite veliku šerpu sa nekoliko centimetara vode i dovedite do ključanja na srednjoj vatri. U velikoj posudi otpornoj na toplotu, umutite 3 cela jajeta, 3 žumanca (belanca sačuvajte u posebnoj posudi), 240 g šećera, koru limuna, sok od limuna i prstohvat soli. Stavite posudu iznad šerpe sa ključalom vodom i kuvajte, stalno mešajući drvenom kašikom, oko 15 minuta ili dok se smesa malo ne zgusne.

Sklonite sa vatre i ostavite sa strane 15 minuta. Sipajte u posudu i stavite komad plastične folije direktno na površinu smese. Hladite u frižideru najmanje 1-2 sata ili dok se potpuno ne ohladi. Preostala 3 belanca stavite u posudu za mešanje i mutite velikom brzinom 1 minut. Dodajte preostale 2 kašike šećera i nastavite da mutite dok belanca ne postanu čvrsta. Pažljivo umešajte umućena belanca u hladnu smesu od limuna.

Dodajte slatku pavlaku u posudu i mutite velikom brzinom dok se ne dobiju čvrsti vrhovi. Umešajte šlag u smesu od limuna. Hladite najmanje 30 minuta i servirajte hladno. Čuvajte u frižideru do 5 dana. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajući mus od višanja.

Pročitajte kako se pravi najjednostavniji čokoladni mus iz blendera

BONUS VIDEO

00:17
kinder mus od dva sastojka Izvor: instagram/fitwafflekitchen

StvarUkusa