1. U umućene belance dodavati šećer, brašno i malo vode.
2. Smesu staviti u pleh i ostaviti da se peče u rerni zagrejanoj na 150 stepeni i peći do pola sata.
3. Kada je kora gotova, prohlađenu izbosti viljuškom i natopiti mlekom i vanilom.
4. Izmiksati žumanca, brašni, gustin i šećer sa decilitrom mleka, a kada se smesa sjedini doliti ostatak vrelog mleka i sve zajedno kuvati par minuta.
5. Smesu malo prohladiti, zatim umešati margarin u nju.
6. Nadev preliti preko gotove kore, umutiti šlag i premazati kolač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda