1. Brašno pomešati sa sodom bikarbonom. U drugu činiju staviti mast, jaje, med, kakao i mleko i izmiksirati. 


Sastojci:

Za testo:

100 g masti

1 jaje

3 kašike meda

2 kašike kakao praha

270 g brašna

50 ml mleka

1 kašičica sode bikarbone

Za krem:

500 ml mleka

4 kašike šećera

60 g (5 kašika) griza

50 g bele čokolade

2. Postepeno dodavati brašno, pa nastaviti mešenje rukom da se dobije fino, mekano testo, pa ga podeliti na dva jednaka dela.

3. U malo mleka dodajte šećer i griz, promešajte, a ostatak mleka stavite na ringlu da provri. 

4. U tankom mlazu sipajte razmućeni griz, neprestano mešajući. Dodajte čokoladu i rastopite je u grizu. Ostavite da se malo prohladi, povremeno promešajte da se ne bi stvorila korica.

5. Sada razvucite posebno obe kore na papiru. Prvu koru sa papirom stavite u odgovarajući pleh i izbockajte je viljuškom na nekoliko mesta. Na koru sipate mlaku kremu. Drugu koru takođe izbockajte viljuškom i stavite je naopako preko kreme i rukama nežno poravnajte odozgo kako bi se krema i kora zalepile.

6. Pecite pitu na 180 stepeni oko 10 minuta. Pitu ohladite u frižideru.

7. Po želji dodajte glazuru od čokolade ili pospite pitu prah šećerom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com