1. Brašno pomešati sa sodom bikarbonom. U drugu činiju staviti mast, jaje, med, kakao i mleko i izmiksirati.
2. Postepeno dodavati brašno, pa nastaviti mešenje rukom da se dobije fino, mekano testo, pa ga podeliti na dva jednaka dela.
3. U malo mleka dodajte šećer i griz, promešajte, a ostatak mleka stavite na ringlu da provri.
4. U tankom mlazu sipajte razmućeni griz, neprestano mešajući. Dodajte čokoladu i rastopite je u grizu. Ostavite da se malo prohladi, povremeno promešajte da se ne bi stvorila korica.
5. Sada razvucite posebno obe kore na papiru. Prvu koru sa papirom stavite u odgovarajući pleh i izbockajte je viljuškom na nekoliko mesta. Na koru sipate mlaku kremu. Drugu koru takođe izbockajte viljuškom i stavite je naopako preko kreme i rukama nežno poravnajte odozgo kako bi se krema i kora zalepile.
6. Pecite pitu na 180 stepeni oko 10 minuta. Pitu ohladite u frižideru.
7. Po želji dodajte glazuru od čokolade ili pospite pitu prah šećerom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus