1. Zamesiti glatko testo od brašna, jaja, mleka, soli, šećera i limunove kore. Maslac zagrejati u tiganju i na njemu peći jednu po jednu palačinku. Pre okretanja palačinke posuti kašikom suvog grožđa u rumu, pa ispeći i drugu stranu.


Sastojci:

Za palačinke:

250 g brašna
3 jajeta
500 ml mleka
malo soli
kašika šećera
1/2 kašičice rendane limunove kore
3 kašike maslaca
100 g suvog grožđa u rumu

Za fil i ukrašavanje:

250 g švapskog sira
75 ml mleka
2 kašike meda
kesica vanilin šećera
nekoliko listića nane

2. Za fil pomešati švapski sir sa mlekom, medom i vanilin šećerom da nastane glatka masa. Umešati preostalo suvo grožđe.

3. Palačinke premazati dobijenom masom, urolati i servirati na tanjire. Ukrasiti listićima nane. Palačinke možete preliti sosom od vanile.