1. Oprati i oljuštiti jabuke, a zatim ih iseći na kriške i poprskati limunovim sokom.
2. Od 60 g putera, 60 g šećera, jajeta, žumanaca i mleka zamesiti glatko testo. Izmešati ovsene pahuljice, gustin, brašno, prašak za pecivo, cimet i limunovu koru. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
3. Podmazati kalup (prečnika 24 cm), usuti u njega testo i poravnati ga. Odozgo poređati jabuke. Rastopiti 50 g putera, pa njime premazati jabuke. Posuti odozgo i preostali šećer, pa peći u rerni oko 35–40 minuta dok jabuke ne dobiju finu zlatnožutu boju. Izvaditi iz rerne, a zatim skinuti kalup i sačekati da se kolač sasvim ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus