1. Za sipkavo testo izručiti brašno i prašak za pecivo na radni sto, pa napraviti udubljenje u sredini i u nju sipati celo jaje. Jaje posuti šećerom, a duž oboda brašna poređati maslac u komadićima. Rukama brzo zamesiti glatko testo, uviti ga u foliju i držati 30 minuta u frižideru.


Sastojci:

Za sipkavo testo:

- 300 g brašna
- ravna kašika praška za pecivo
- jaje
- 100 g šećera
- 200 g maslaca

Za fil:

- 50g omekšalog maslaca
- 50g šećera
- kesica vanilin šećera
- izrendana limunova kora
- jaje
- 200 g sremskog sira
- 10 g gustina
- 2 kašike mleka
- 1,5 kg sitnijih šljiva

Za mrvice sa cimetom:

- 150 g brašna
- 75 g šećera
- kesica vanilin šećera
- kaščica cimeta
- 75 g maslaca

2. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Podmazati pleh. Sipkavo testo razvuai na radnom stolu da bude veličine pleha, staviti u pleh i malo podići ivice. Testo više puta ubosti viljuškom i peći u rerni 15 minuta.

3. Za fil pomešati omekšali maslac, šećer i vanilin šećer. Mutiti sve dok masa ne postane kremasta. Umešati limunovu koru, jaje i sremski sir. Razmutiti gustin u mleku, pa umešati u masu sa sirom.

4. Šljive oprati, prepoloviti i izvaditi koštice. Polutke šljive zaseći.

5. Za mrvice sipati brašno u činiju, pa ga pomešati sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Dodati maslac isečen na listiće, pa rukama zamesiti testo.

6. Izvaditi pečenu podlogu iz rerne, pa po njoj ravnomerno rasporediti masu sa sirom. Šljive rasporediti sa kožicom okrenutom na dole, pa posuti mrvicama sa cimetom. Kolač peći u rerni još 20 minuta. Po želji služiti sa šlagom.