Sastojci:

Za prvi sloj:

  • 450 g mlevenog keksa
  • 150 ml mleka
  • 300 g šećera u prahu
  • 175 g margarina
  • sok od 1 limuna

Za drugi sloj:

  • 4 kašike ulja
  • 150 g čokolade

Za treći sloj:

  • 450 g šećera
  • 100 ml vode
Zašto je korisno da jedete čokoladu?

Čokolada ima visoku kalorijsku vrednost. Obiluje ugljenim hidratima i mastima. Kakao sadrži flavonoide, prirodne antioksidanse, koji utiču na smanjivanje inflamacije, bolji protok krvi, snižavanje krvnog pritiska, regulisanje šećera u krvi.

Recept za belu bajaderu sa limunom:

Kako biste napravili kolače, prvo pomešajte iseckani margarin sa šećerom u prahu, mlevenim keksom, sokom od limuna i mlekom i dobro sve umutite, kako dodajete koji sastojak. Prebacite dobro umućenu smesu na tacnu tako da bude debela 1 cm.

Crnu čokoladu otopite sa uljem na pari pa prelijte preko kore. Zatim ubacite sve u frižider da se stegne. Za treći sloj pomešajte šećer i vodu pa stavite na laganu vatru da ključa 7 minuta.

Skinite smesu sa vatre i ubacite margarin, pa mutite mikserom oko 5 minuta. U tu smesu dodajte mleko u prahu i opet izmutite mikserom, pa prelijte preko kolača. Ostavite sve u frižideru da se dobro stegne pa isecite na pravougaonike. Možda ćete želeti da napravite i najbolju domaću bajaderu.

Pročitajte kako se prave sitni kolačići od kokosa i čokolade

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Izvor: Tiramisu kuglice

StvarUkusa