Sastojci:
Za prvi sloj:
- 450 g mlevenog keksa
- 150 ml mleka
- 300 g šećera u prahu
- 175 g margarina
- sok od 1 limuna
Za drugi sloj:
- 4 kašike ulja
- 150 g čokolade
Za treći sloj:
- 450 g šećera
- 100 ml vode
Recept za belu bajaderu sa limunom:
Kako biste napravili kolače, prvo pomešajte iseckani margarin sa šećerom u prahu, mlevenim keksom, sokom od limuna i mlekom i dobro sve umutite, kako dodajete koji sastojak. Prebacite dobro umućenu smesu na tacnu tako da bude debela 1 cm.
Crnu čokoladu otopite sa uljem na pari pa prelijte preko kore. Zatim ubacite sve u frižider da se stegne. Za treći sloj pomešajte šećer i vodu pa stavite na laganu vatru da ključa 7 minuta.
Skinite smesu sa vatre i ubacite margarin, pa mutite mikserom oko 5 minuta. U tu smesu dodajte mleko u prahu i opet izmutite mikserom, pa prelijte preko kolača. Ostavite sve u frižideru da se dobro stegne pa isecite na pravougaonike. Možda ćete želeti da napravite i najbolju domaću bajaderu.
Pročitajte kako se prave sitni kolačići od kokosa i čokolade
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade