Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzi čokoladni kolač bez brašna

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Fenomenalan spoj ukusa badema i zavodljive čokolade.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite i bademe i sve dobro promešajte.


Sastojci:

220 g putera

160 g čokolade

šolja mlevenih badema (oko 100 g)

9 žumanaca

8 belanaca

7 kašika šećera + 7 kašika

Čokoladna glazura (100 g čokolade i kašičica ulja)

2. U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera. 

3. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam.

4. Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca. 

5. Sipajte smesu u kalup ili pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 35 minuta.

6. Pečen kolač prelijte čokoladnom glazurom  i ukrasite po ukusu.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti