1. Od brašna, soli, šećera, maslaca i vode umesite testo. Stavite ga na pola sata u frižider da se rashladi, a u međuvremenu oguljene i iseckane na kockice jabuke pospite šećerom, brašnom i cimetom i promešajte.


Sastojci:

Za testo

250 g maslaca

1 kašičica soli

3 kašičice šećera

3 šoljice brašna

6 kašika vode

Za nadev:

8 jabuka

2 kašike brašna

12 kašika šećera

2 kašičice cimeta

Za posipanje:

1 šoljica brašna

1 šoljica šećera

120 g maslaca

2. U drugoj posudi od brašna, šećera i maslaca napravite mrvičastu smesu za posipanje. Izvadite testo iz frižidera i razvaljajte ga u oblik kruga (tako da stane u okrugli kalup).

3. Nafilujte testo smesom od jabuka i cimeta i pospite mrvicama od maslaca i brašna. Pecite oko 45 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C.

Izvor: kuhaj.hr