1. U većoj posudi dobro umutite puter i šećer. Jednoličnoj smesi zatim dodajte jedno jaje i umešajte ekstrakt vanile.
2. Posebno pomešajte brašno i so i dodajte smesi sa šećerom. Sve dobro promešajte i zamesite, a zatim ppokrijte testo i dobro ohladite, bar sat vremena. Ohladite dobro i pleh na kome će se peći kolači.
3. Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Od ohlađene smese kalupima secite kolačiće željenih oblika i ređajte na ohlađen (nenamašćen) pleh.
4. Pecite kolače u zagrejanoj rerni 8-10 minuta, dok ivice kolačića ne porumene. Izvadite pečene kolače iz rerne, prebacite iz pleha na poslužavnik ili žicu za kolače i ostavite da se hlade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus