1. Pomešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin-šećer i 250 - 300 ml mleka. Ostatak staviti da provri. 


Sastojci:

1l mleka

1 šoljica brašna  (malo veća od one za kafu)

1,5 šoljica gustina

2 šoljice šećera

2 pune kašika kakaoa

1 vanilin-šećer

50 g margarina

100 g kokosa

Za fil:

100 - 150 ml slatke pavlake ili 100 g šlaga umućenog sa kiselom vodom

2. Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati. 

3. U veliki pleh posuti kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju. Preko kokosa istresati skuvani "puding". Sipati svuda, po celoj tepsiji. Kada razvučete ravnomjerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider. 

4. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko "pudinga". 

5. Isecite na komade pravougaonog oblika, pa svaki komad urolajte. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još kokosom po želji. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.   

Izvor: oslobodjenje.ba