1. Umutiti 3 jaja i čašu jogurta, dodati vanilin šećer i 2 kašike šećera i sve zajedno kratko umutiti. Onda dodati 16 kašika brašna, prašak za pecivo i pola kašičice soli. Umutiti testo. Može i žicom, a može i mikserom.
2. Ugrejte ulje na srednje jakoj vatri. Kafenu kašičicu umočite u ulje, pa njom vadite deliće testa i sipajte u ulje. Prže se relativno kratko, malo s jedne malo s druge strane, da porumene i nadođu. Iako ne treba čekati da testo nadođe, nije loše sačekati 10 minuta, da jogurt i prašak za pecivo odreaguju, taman dok se ulje zagreje…
3. Pržene krofnice izvadite na kuhinjski ubrus da se ocede od viška ulja. Oceđene, neposredno pre nego ćete vaditi novu turu, prebacite u posudu za serviranje i pospite šećerom u prahu i prelijte topingom od čokolade.
Izvor: kuvajza.me