1. Izmešati brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodati naseckan margarin i umesiti smesu. Zatim dodati jaja i još jednom premesiti.
2. Razviti testo jako tanko. Modlicom vaditi željene oblike i peći oko 10 minuta. Ne smeju da se isuše da ne bi bili tvrdi.
3. Dok se keks hladi pripremiti krem. Zagrejati pavlaku, dodati čokoladu i margarin. Dobro izmešati, napuniti špric i staviti u frižider da se stegne.
4. Filovati keks i ukrasiti ga listovima sveže nane i kandiranim voćem (nije obavezno).
Kakao cvetovi
Od smese za keks možete da pravite razne oblike u zavisnosti od prilike kojoj su namenjeni.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus