1. Izmešati brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodati naseckan margarin i umesiti smesu. Zatim dodati jaja i još jednom premesiti.

2. Razviti testo jako tanko. Modlicom vaditi željene oblike i peći oko 10 minuta.  Ne smeju da se isuše da ne bi bili tvrdi.

3. Dok se keks hladi pripremiti krem. Zagrejati pavlaku, dodati čokoladu i margarin. Dobro izmešati, napuniti špric i staviti u frižider da se stegne.

4. Filovati keks i ukrasiti ga listovima sveže nane i kandiranim voćem (nije obavezno).


Sastojci:

Za testo:
250 g margarina (ili 200 g masti)
500 g brašna
150 g kristal šećera
2 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 velike kašike kakao praha
Za krem:
100 g bele čokolade
100 ml slatke pavlake
100 g margarina