1. Istopiti čokoladu i dodati ulje.
2. Četkicu umočiti u čokoladu pa premazati papirne korpice. Staviti u frižider na desetak minuta da se stegne. Postupak ponoviti još dva puta.
3. Za to vreme ocediti višnje. U sok od višanja dodati rum, šećer i limontus, pa staviti da se greje. Razmutiti gustin u malo vode, dodati soku i kuvati. Kad je gotovo dodati višnje i ostaviti da se ohladi.
4. Malom kašičicom zahvatati fil (trudeći se da u svakoj bude po jedna višnja) i stavljati u svaku korpicu sa čokoladom. Naliti preostalu čokoladu u svaku korpicu i posuti pistaćima. Ostaviti da se hladi preko noći u frižideru.
Griote sa pistaćima
Iako zahtevaju malo više truda i vremena, njihov izgled i ukus prava su nagrada za zalaganje.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus