1. Istopiti čokoladu i dodati ulje.

2. Četkicu umočiti u čokoladu pa premazati papirne korpice. Staviti u frižider na desetak minuta da se stegne. Postupak ponoviti još dva puta.

3. Za to vreme ocediti višnje. U sok od višanja dodati rum, šećer i limontus, pa staviti da se greje. Razmutiti gustin u malo vode, dodati soku i kuvati. Kad je gotovo dodati višnje i ostaviti da se ohladi.

4. Malom kašičicom zahvatati fil (trudeći se da u svakoj bude po jedna višnja) i stavljati u svaku korpicu sa čokoladom. Naliti preostalu čokoladu u svaku korpicu i posuti pistaćima. Ostaviti da se hladi preko noći u frižideru.


Sastojci:

200 g crne čokolade
2-3 velike ulja
½ tegle višanja
1 kašika ruma
1 kašika šećera
prstohvat limontusa
1 kašika gustina
50 g seckanih pistaća