Ovi neobični mafini su vrlo jednostavni za pripremu. Mekani biskkvit i kremasti fil ih čine prosto neodoljivim, a još kada ih uvaljajte u kokos ili orahe, dobijate poslasticu kojoj niko neće odoleti. Pored toga što su ukusni, ovi predivni mafini i lepo izgledaju, pa će obogatiti i i svaku svečanu trpezu.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 120 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 70 ml ulja
- 70 ml mleka
- 8 kašika brašna
- 8 g praška za pecivo
Za fil:
- 450 ml mleka
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika brašna
- 8 g vanilin šećera
- 10 g putera
Za dekoraciju:
- kokos
- mleveni orasi
Priprema:
Kako se pravi kora?
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje i mleko i nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve sjedinite žicom. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Gotovu koru ostavite da se ohladi 2-3 minuta, a zatim čašom ili okruglom modlom napravite krugove. Odvojite ih.
Ovako se pravi fil:
Mleko, žumance, šećer, skrob i brašno pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se se smesa ne zgusne. Kad krene da ključa dodajte vanilin šećer i puter. Sve dobro promešajte dok se ne istopi, a zatim sklonite sa šporeta. Sipajte smesu u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač i napravite malu rupu.
Ređanje mafina:
Na jedan krug sipajte fil i poklopite drugim. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Zatim preostalim filom premažite sve mafine i uvaljajte u kokos ili mlevene orahe.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno