Krompir oguliti pa skuvati. kuvan krompir izgnječiti da nema grudvice, pa malo prohladiti, dodati ulje, jaje pa malo izmešati. Zatim dodati brašno i so. Masu dobro izraditi rukama da bude glatko. Vaditi loptice malo ih na dlanu rastanjiti staviti jednu jagodu pa uviti i rukama oblikovati knedle. Redjati u pslužavnik koi ste posuli malo brašnom. Dok uvijate knedlice stavite vodu u šerpu da vam vri. Gotove oblikovane knedle spuštati u provrelu vodu i pustiti da provre. Kad provre, potrebno je oko 5 min. da isplivaju na površinu. Pipnite ih slobodno prstom ako su mekane, vadite ih rešetkastom kašikom. Sipajte ulje u tiganj pa propržite prezle pa kad porumene prelite preko knedli. Izmešajte šećer sa vanilom pa i njega pospite preko njih. Ako ne smete ili nevolite puno šećera smanjite šećer. Servirajte toplo Opširnije imate sve prikazano u Video izdanju

Sladite se dragi moji.


Sastojci:

1 kg. krompira 250 gr brašna 1 jaje 3 kašike ulja 1/2 kg. jagoda /sveže/ 100 gr prezli 1 vanila 100 gr šećera malo soli šoljica ulja

Prijatno!

kodbakeugostima.blogspot.com