Krompir oguliti pa skuvati. kuvan krompir izgnječiti da nema grudvice, pa malo prohladiti, dodati ulje, jaje pa malo izmešati. Zatim dodati brašno i so. Masu dobro izraditi rukama da bude glatko. Vaditi loptice malo ih na dlanu rastanjiti staviti jednu jagodu pa uviti i rukama oblikovati knedle. Redjati u pslužavnik koi ste posuli malo brašnom. Dok uvijate knedlice stavite vodu u šerpu da vam vri. Gotove oblikovane knedle spuštati u provrelu vodu i pustiti da provre. Kad provre, potrebno je oko 5 min. da isplivaju na površinu. Pipnite ih slobodno prstom ako su mekane, vadite ih rešetkastom kašikom. Sipajte ulje u tiganj pa propržite prezle pa kad porumene prelite preko knedli. Izmešajte šećer sa vanilom pa i njega pospite preko njih. Ako ne smete ili nevolite puno šećera smanjite šećer. Servirajte toplo Opširnije imate sve prikazano u Video izdanju
Sladite se dragi moji.
Prijatno!
kodbakeugostima.blogspot.com