1. U posudi izmešajte brašno s praškom za pecivo i dodajte šećer u prahu.


Sastojci:

Za testo:

300 g brašna

1 prašak za pecivo

180 g šećera u prahu

350 ml mleka

2 jaja

150 g omekšalog maslaca

50 g listića badema

Za fil:

200 ml slatke pavlake

50 g šećera u prahu

200 g jagoda

2. U drugoj posudi umutite maslac s jajima i mlekom, pa stavite smesu od brašna i promešajte da se ujednači.

3. Testo razlijte u podmazane kalupe. Odozgo pospite listićima badema.

4. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C.

5. Penasto umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Prohlađenim mafinima odsecite kapicu, premažite donji deo umućenom pavlakom, odozgo stavite nekoliko listića jagoda i pokrijte kapicom.

Izvor: Blic Žena