Pomešajte omiljene sastojke i dobićete kremastu i preukusnu poslasticu koja će oduševiti i ukućane i goste. 

Potrebni sastojci

napolitanke - 6 - 7 komada

sveže mleko - 700 ml

čokolada - 100 g mlečna

kukuruzni skrob - 60 g

maslac - 20 g

čokolada - 100 g (za glazuru)

Pročitajte i: Brzi beli kolač

Način pripreme

Ovo je recept za veoma brzu i veoma laku tortu.

Dugački kalup za hleb pokrijte providnom folijom i stavite jedan red napolitanki.

Pripremite krem. Mleko i čokoladu stavite u šerpu i na slaboj vatri mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi.

Prethodno rastvorite kukuruzni skrob u malo mleka ili vode i kada se čokolada istopi i smesa bude dobro zagrejana, dodajte skrob u tankom mlazu.

Mešajte dok se ne zgusne i na kraju dodajte maslac.

Prelijte prvi sloj napolitanki kremom, stavite drugi sloj, pa prelijte i njega.

Umotajte folijom odozgo i ostavite nekoliko sati u frižideru.

Kad se ohladi odozgo prelijte glazurom od čokolade. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: bonapeti.rs