Pomešajte omiljene sastojke i dobićete kremastu i preukusnu poslasticu koja će oduševiti i ukućane i goste.
Potrebni sastojci
napolitanke - 6 - 7 komada
sveže mleko - 700 ml
čokolada - 100 g mlečna
kukuruzni skrob - 60 g
maslac - 20 g
čokolada - 100 g (za glazuru)
Pročitajte i: Brzi beli kolač
Način pripreme
Ovo je recept za veoma brzu i veoma laku tortu.
Dugački kalup za hleb pokrijte providnom folijom i stavite jedan red napolitanki.
Pripremite krem. Mleko i čokoladu stavite u šerpu i na slaboj vatri mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Prethodno rastvorite kukuruzni skrob u malo mleka ili vode i kada se čokolada istopi i smesa bude dobro zagrejana, dodajte skrob u tankom mlazu.
Mešajte dok se ne zgusne i na kraju dodajte maslac.
Prelijte prvi sloj napolitanki kremom, stavite drugi sloj, pa prelijte i njega.
Umotajte folijom odozgo i ostavite nekoliko sati u frižideru.
Kad se ohladi odozgo prelijte glazurom od čokolade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: bonapeti.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem