1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje (Ø 26 cm).
2. Žumanca umutite s 3 kašike tople vode i 125 g šećera dok ne dobijete gustu masu. Belance ulupajte čvrsto i dodajte u žumanca. Brašno, skrob i prašak za pecivo pomešajte i pažljivo spojte s ovom masom, pa izručite u pleh i pecite 25 minuta. Ostavite da se hladi.
3. Puding u prahu pomešajte sa četiri kašike mleka da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da zavri sa 75 g šećera, pa sipajte puding i mešajući sačekajte da provri. Dodajte vanilin-šećer i pustite da se ohladi. Puter ulupajte penasto i postepeno dodajte u ohlađen puding.
4. Testo presecite vodoravno na tri dela. Čokoladu izlomite, otopite na pari, pa tanko namažite donju koru i sačekajte da se ohladi. Premažite trećinom fila, pa preklopite drugom korom, premažite džemom i potom trećinom fila. Stavite treću koru, malo pritisnite, pa namažite preostalim filom i ukrasite u vidu rešetke.
5. Stavite u frižider na dva sata.
6.Ivice torte ukrasite mrvicama i komadićima čokolade.