Tamne kore: Umutite 100 g putera, dodajte 9 žumanaca, 180 g šećera, 3 štangle rendane čokolade i 225 g oraha. Potom pažljivo dodajte sneg od 9 belanaca i ispecite dve jednake kore.


Sastojci:

16 jaja
180 g + 15 kašika šećera
3 štangle čokolade
375 g oraha
½ šolje jake crne kafe
kašičica brašna
¼ putera
čokolada za kuvanje
kašičica ulja

Svetla kora: 7 belanaca umutite sa 7 kašika šećera u čvrst sneg, dodajte 150 g oraha i ispecite.

Fil: 7 žumanaca umutite sa 7 kašika šećera, dodajte ½ šolje kafe i kašičicu brašna, pa kuvajte na pari dok se ne zgusne. U vruc fil stavite ¼ putera. Kada se fil ohladi, dobro ga umutite. 

Prvo filujte tamnu koru, pa svetlu i na kraju poklopite tamnom korom. Tortu prelijte čokoladom koju ste istopili s kašičicom putera ili ulja, malo vode i šećera. Ukrasite po želji.