Biskvit
Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutite s 2 kašike tople vode i 70 g šećera. Dodajte vanilin-šećer, rum i so, pa napravite gust krem. Belanca umutite u sneg, pa dodajte preostali šećer. Brašno, gustin i prašak za pecivo dodajte kremu od žumanaca. Dodajte i sneg od belanaca i sve pomešajte. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Dno kalupa za pečenje obložite pekipapirom. Uspite masu za biskvit, poravnajte je i pecite oko 30 minuta. Ohladite.
Fil
Rastopite želatin prema uputstvu s kesice. Ananas ocedite, sok sačuvajte. Pomešajte 2 dl soka od ananasa sa 1,5 dl likera. Želatin uspite u pripremljenu mešavinu soka i likera. Sve promešajte. Ostavite da se ohladi. Biskvit presecite tako da gornji deo bude tanji od donjeg. Gornji deo poprskajte preostalim likerom. Pavlaku čvrsto ulupajte. Čim mešavina soka i likera počne da se steže, umešajte pavlaku. Hladite u frižideru 15 min.
Filovanje i ukrašavanje
Premažite ⅔ pripremljenog krema preko donjeg biskvita, tako da fil bude u obliku kupe. Stavite na to polovinu ananasa u komadima. Premažite preostalim kremom, pokrijte drugim delom i pri tom dobro pritisnite ivice. Tortu ostavite oko četiri sata u frižideru da se dobro ohladi. Kokos isecite na komadiće. Pavlaku čvrsto ulupajte i premažite tortu. Poređajte preostali ananas. Tortu pospite šećerom u prahu i servirajte.