1. Kvasac, mlaku vodu i mleko izmešati sa šećerom, dodati ulje i brašno u koje ste izmešali so. Prvo dodate polovinu brašna, pa umutite da se razbiju grudvice i zatim ostatak. Testo dobro umutite varjačom ostavite da stoji 30 minuta prekriveno na toplom.
2. Podignuto testo ne mešati ponovo.
3. Zagrejati ulje na najjače u manjoj dubljoj posudi, pred pečenje smanjiti tek malo. Kašiku zaronite u vrelo ulje pa onda zahvatite testo. Uglavnom se uzima polovina kašike. Spuštate u vrelo ulje, i peku se da lepo porumene sa jedne strane. Okrenete na drugu stranu i kad porumene skroz vadite na salvetu ili papirni ubrus da se ocede. Uglavnom se same okreću u ulju ako imaju dovoljno mesta i ako je ulje dovoljno duboko.
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus