Priprema kore:


Sastojci:

Potrebno za 3 kore:

9 belanaca

12 kašika šećera

12 kašika prženih mlevenih lešnika

3 kašike brašna

Potrebno za prvi fil :

0,7 dcl mleka

10 kašika šećera

2 burbon vanilin šećera

9 žumanaca

8 kašika gustina

80 g margarina za kolače

100 g bele čokolade

1,5 dcl slatke pavlake

Potrebno za drugi fil:

3,5 dcl slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

50 g sirnog namaza -krem sir

Potrebno još 100g pećenih iseckanih lešnika za posipanje svakog premaza

Za dekoraciju po želji, šlag ili 200g bele čokolade

Umutite čvrsto 3 belanca, lagano dodajte 4 ravne kašike šećera. Dobro umutite,pa lagano dodajte 4 kašike mlevenih lešnika i 1 kašiku brašna. Ne mutite mikserom već mešajte varjačom. Pecite na 180 stepeni oko 12-15 minuta u kalupu veličine 26 cm. Na ovaj način ispecite ukupno 3 kore.

Prvi fil:

0,5 dcl mleka prokuvajte sa šećerom. Posebno umutite žumanca sa vaniliinim šećerom, dodajte ostali deo mleka i gustin. U mleko koje se još kuva sipajte masu od žumanaca lagano uz neprestano mešanje. Kuvajte i mešajte sve dok se fil ne zgusne. Kada se zgusne dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i dodajte umućen margarin i umućenu slatku pavlaku.

Drugi fil:

Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer i sirni namaz. Izmešajte varjačom.

Filovanje torte:

-kora, fil 1, fil 2 ,pa posuti prženim seckanim lešnicima.

-kora, fil 1 ,fil 2 ,posuti lešnicima

-kora, fil 1, fil 2, posuti lešnicima

Tortu stavite u frizider oko 30 minuta,izvadite je pa je lepo zagladite. Od ostatka fila 1 premažite celu tortu. Ukrasite po želji.

Izvor: serpica.net