1. Penasto umutite žumanca, šećer i puter. Dodajte mlevene bademe, slatku pavlaku i rum.


Sastojci:

280 g putera

6 žumanaca

120 g šećera

1  1/4 šolje mlevenih badema

šolja slatke pavlake

3 kašike ruma

40 piškota + još za dekoraciju

šolja mleka

šolja badema (za ukrašavanje torte)

šećer u prahu ili šlag za dekorisanje torte

2. Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa (prečnika 23 cm). Oko kalupa možete staviti aluminijumsku foliju i vezati je, u slučaju da fil počne da curi.

3. Preko piškota sipajte 1/3 fila sa bademima. Ponovite red piškota umočenih u mleko, pa red fila i ponavljajte dok imate materijal, poslednji red treba da bude sa piškotama umočenim u mleko. Preko torte stavite plastičnu ili aluminijumsku foliju i pritisnite tanjirom ili daskom za sečenje. Stavite tortu u frižider da prenoći.

4. Kada je torta ohlađena, ivicom noža blago odvojite ivice torte i zatim skinite prsten kalupa.

5. Tortu možete ukrasiti šlagom, šećerom u prahu, bademima ili piškotama.