1. Zagrejati rernu na 120°C. Čvrsto umutiti belance uz dodatak šećera. Pomešati lešnike i brašno, pa umešati u sneg od belanaca. Obložiti peki papirom okvir za kolače (ø 20 cm) i sipati beze masu. Sušiti 2–3 sata u rerni.
2. Umutiti na pari jaja, žumanca, 150 g šećera i vanilin šećer. Odvojeno umutiti pavlaku i umešati u smesu.
3. Jagode oprati, očistiti i polovinu ispasirati, uz dodatak 75 g šećera.
4. Pečenu koru od beze mase izvaditi iz okvira, odlepiti papir, pa vratiti nazad u okvir. Sipati 2/3 krema i odozgo pire od jagode. Razmutiti u nekoliko poteza viljuškom, kako bi nastala mermerna šara. Poravnati masu širokim poslastičarskim nožem i ostaviti tortu 6 sati u frizu. Preostali krem staviti u frižider.
5. Oko 30 minuta pre služenja izvaditi tortu iz friza, kako bi mogla lepo da se seče. Premazati je ostatkom krema i ukrasiti ostatkom jagoda.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom