1. Umutite belanca u čvrst sneg, postupno dodavajući 4 kašike šećera.
2. Dodajte 1 kašiku brašna i 6 kašika lešnika i sve dobro promešajte.
3. Ulijte u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C 20 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore.
Krema I:
1. Penasto umutite žumanca, postepeno dodajući šećer i vanilin šećer.
2. Zatim dodajte brašno i gustin i umutite u 2 dl hladnog mleka.
3. Ostatak mleka zagrejte, pa kada provri, dodajte umućenu smesu i mešajte dok se ne zgusne.
4. Ohlađenu kremu pomešajte s umućenim maslacom.
Krema II:
1. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.
Krema III:
1. Puding izmutite u malo soka, a ostatak ostavite da provri sa šećerom.
2. Dodajte puding i višnje u sok i mešajte dok se ne zgusne.
Završni postupak:
1. Tortu filujte sledećim redoslijedom: kora, 1/2 kreme I, 1/2 kreme II, 1/2 kreme III, pa postupak ponovite još jednom. Završite poslednjom korom.
2. Tortu ostavite u frižider da se ohladi i stegne, a zatim prelijte čokoladom otopljenom s uljem i posipajte mlevenim lešnicima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zdravljeljepotahrana.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom