Domaći hleb je uvek bolji nego kupovni, ali leti nas mrzi da mesimo testo. Zato isprobajte recept za hleb sa tivkicama, koji se lako i brzo sprema i nema mešenja testa. Toliko je mekan i divan, a omiljeno povrće mu daje posebnu aromu. Idealan je kada želite nešto baš ukusno, a istovremeno brzo.
Sastojci:
- 1 tikvica (300 g)
- oko 400 g brašna
- 50 g suncokreta
- 100 ml ulja
- 200 ml vode
- 10 g suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Pomešajte suvi kvasac sa toplom vodom i dodajte kašičicu brašna i kašičicu šećera. Ostavite da stoji 10 minuta. Tikvicu izrendajte i posolite, pa ostavite da pusti vodu. Dodajte kvasac, ulje, suncokret i promešajte. Sipajte brašno, umesite rukama, pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Tepsiju dimenzija 20x20 cm nauljite i pospite brašnom, pa stavite testo i malo nauljite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Šerpica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem