Ukoliko niste vešti u pripremi ribe u kućnim uslovima, sada ćete promeniti mišljenje jer vam donosimo recept kako to najlakše da uradite. Pripremite ukusne filete sa krompirom uz ovu jednostavnu smesu za pohovanje. Uz pomoć nje će riba biti još ukusnija i hrskavija kada se ispeče.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 600 g fileta ribe
- ulje
- začin za ribu
- crvena mlevena paprika
- beli luk u granulam
- so
- malo kukuruznog brašna i prezle
Priprema:
Krompir iseći na krugove, dodati so, papriku, beli lik. Uvaljajte ga u kukuruzno brašno i pospite uljem pa dobro promešajte. Poređajte u podmazan pleh.
Ribu posoliti. Izmešati kukuruzno brašno, prezle i mlevenu slatku papriku. Provući ribu kroz tu smesu i poređati u pleh i malo premaziti uljem pa peći na 220 stepeni oko 50 minuta.
Izvor: Bakina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus