Španska kuhinja je zaista šarenolika i oni pored pršute po kojoj su poznati u celom svetu imaju u svom meniju i plodove mora, povrće i nezaobilazno maslinovo ulje.

Prvi i najbitniji obrok u toku dana je doručak na koji ćemo se fokusirati u ovom tekstu. Bilo da ste ljubitelj jaja, žitarica, sendviča ili zdravog doručka ovaj obrok ne bi trebalo da preskačete.

Španija spada u zemlju koja ima 2 doručka. Prvi kad ustanu je obično manje bitan i tad jedu ćurose sa toplom čokoladom. Drugi doručak je svetinja i tada se obično jede omlet ili hleb sa paradajzom.

HRSKAVI ĆUROSI UMOČENI U ČOKOLADU 

ŠPANSKI OMLET SA ĆORIZO KOBASICOM 

ŠPANSKA TRADICIJA: HLEB SA PARADAJZOM 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*

Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs