Od 28. novembra kreće Božićni post i ukoliko planirate da postite, nije na odmet da već sada prikupite neke ideje za recepte. U nastavku pogledajte recept za slanu tortu koja može da parira i mrsnima kako po ukusu, tako i po izgledu. Ukoliko pak želite mrsnu tortu samo biljni sir zamenite fetom, a posni majonez običnim.
- Sastojci:
- 3 - 4 krompira
- 2 cvekle
- 1 šargarepa
- 2 tunjevine
- posni majonez
- 100 g biljnog kačkavalja
- 1 crni luk + so, šećer, sirće i voda
Priprema:
Krompir i cveklu skuvajte pa izrendajte. Izrendajte i šargarepu, a tunjevinu ocedite od masnoće. Crni luk iseckajte sitno i potopite u vodi sa malo soli, šećera i sirćeta. Neka odstoji 10ak minuta pa procedite. U vatrostalnu posudu na dno stavite krompir. Pospite majonezom. Stavite potom jednu tunjevinu, polovinu luka i šargarepu pa ponovo prelijte majonezom. Zatim biljni kačkavalj narendajte pa ponovo majonez. Zatim druga tunjevina, ostatak luka pa cvekla. Premažite majonezom i ukrasite po želji. Stavite u frižider da se malo stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem