Od 28. novembra kreće Božićni post i ukoliko planirate da postite, nije na odmet da već sada prikupite neke ideje za recepte. U nastavku pogledajte recept za slanu tortu koja može da parira i mrsnima kako po ukusu, tako i po izgledu. Ukoliko pak želite mrsnu tortu samo biljni sir zamenite fetom, a posni majonez običnim.
- Sastojci:
- 3 - 4 krompira
- 2 cvekle
- 1 šargarepa
- 2 tunjevine
- posni majonez
- 100 g biljnog kačkavalja
- 1 crni luk + so, šećer, sirće i voda
Priprema:
Krompir i cveklu skuvajte pa izrendajte. Izrendajte i šargarepu, a tunjevinu ocedite od masnoće. Crni luk iseckajte sitno i potopite u vodi sa malo soli, šećera i sirćeta. Neka odstoji 10ak minuta pa procedite. U vatrostalnu posudu na dno stavite krompir. Pospite majonezom. Stavite potom jednu tunjevinu, polovinu luka i šargarepu pa ponovo prelijte majonezom. Zatim biljni kačkavalj narendajte pa ponovo majonez. Zatim druga tunjevina, ostatak luka pa cvekla. Premažite majonezom i ukrasite po želji. Stavite u frižider da se malo stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus