Sastojci:
- 410 g neutralne pavlake
- 2 kesice od 9 g zelatina
- 110 g posnog margarina
- 260 g šećera u prahu
- extreakt ruma
- 210 g kokosa
- 310 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika ulja
Recept za posne rum praline:
Za rum praline pavlaku i margarin stavite da se kuvaju i dodajte šećer u prahu. Kada počne da kuva sinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin i rum pa dobro izmešajte .Na kraju dodajte kokos i umešajte ga u masu.
Jednu četvrtastu tepsiju obložite najlonskom folijom i istresite smesu, pa ostavite da se hladi preko noci. Kada se stegne prevrnite smesu na dasku za sečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje i secite na željene oblike i veličine i prelijte čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i hladne praline od sira prelivene čokoladom sa lešnicima.
Pročitajte kako se prave praline od banane i jogurta prelivene čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jafa rozen kocke za slavu
Slagana salata sa krompirom, jajima i tunjevinom
Musaka sa brokolijem i mlevenim mesom
Zimska čorba sa graškom
Čiken nagetsi sa sirom