Sastojci:

  • 410 g neutralne pavlake
  • 2 kesice od 9 g zelatina
  • 110 g posnog margarina
  • 260 g šećera u prahu
  • extreakt ruma
  • 210 g kokosa
  • 310 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašika ulja

Recept za posne rum praline:

Za rum praline pavlaku i margarin stavite da se kuvaju i dodajte šećer u prahu. Kada počne da kuva sinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin i rum pa dobro izmešajte .Na kraju dodajte kokos i umešajte ga u masu.

Jednu četvrtastu tepsiju obložite najlonskom folijom i istresite smesu, pa ostavite da se hladi preko noci. Kada se stegne prevrnite smesu na dasku za sečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje i secite na željene oblike i veličine i prelijte čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i hladne praline od sira prelivene čokoladom sa lešnicima.

Pročitajte kako se prave praline od banane i jogurta prelivene čokoladom

BONUS VIDEO

instagram cansunundiyetiii Recept za praline od banane i jogurta prelivene čokoladom.

StvarUkusa