Sastojci:

  • 150 g sočiva
  • 170 g pirinča
  • 120 g korena celera
  • 220 g šargarepe
  • 220 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike mlevenih ovsenih pahuljica
  • 3 kašičice mešavine suvih začina
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • po želji, bosiljak ili majčina dušica

Recept za posne pljeskavice:

Za ovo posno jelo sočivo isperite i potopite tokom noći ili na najmanje 8 sati. Skuvajte pirinač. Crni luk iseckajte na sitno, a koren celera, šargarepu i beli kluk izrendajte na sitno rende. Nabubreno sočivo ocedite, pa usitnite u blenderu.

U veću činiju stavite sve sastojke - usitnjeno sočivo, pirinač, rendano povrće, začine, mlevene ovsene pahuljice i dobro izgnječite rukama. Ostavite 10-15 minuta da odstoji, a onda oblikujte. Od navedene količine dobićete oko 20 šnicli.

Oblikovane šnicle uvaljajte u brašno i pecite na vrelom ulju. Ne okrećite ih sve dok se ne uhvati fina korica. Možda ćete želeti da napravite i tuna stek po receptu Džejmija Olivera.

Pročitajte kako se pravi domaći posni majonez

BONUS VIDEO

TikTok/thecollegechefs Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka

 StvarUkusa