Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 120 g sitno seckanog luka
- 2 čena belog luka, grubo iseckana
- 240 g prosa
- 1 kašičica kore od pomorandže
- 800 ml povrtnog bujona
- 60 ml soka od pomorandže
- 1 kašika limunovog soka
- 240 g seckanog svežeg peršuna
- 60 g seckane sveže nane
- 450 g belog pasulja iz konzerve, opranog i oceđenog
- 150 g zelene boranije, po želji
- paradajz ili paprika, po želji, iseckani
Recept za posni pasulj sa prosom:
Kako biste napravili posni pasulj, u veliki tiganj dodajte ulje, luk, beli luk i prstohvat soli. Dinstajte oko 5 minuta na niskoj vatri u tiganju, a zatim dodajte proso. Dinstajte još 3 minuta.
Dodajte koricu pomorandže i povrtni bujon pa mešajte da se sjedini. Pustite da provri, smanjite na nisku vatru i pokrijte tiganj 20-25 minuta ili dok se 95% tečnosti ne upije i proso ne skuva. Dodajte preostale sastojke i promešajte da se sjedine. Pokrijte poklopcem i dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
Skinite poklopac, probajte i po potrebi prilagodite začine. Pospite po želji neseckanim maslinama i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu salatu sa celerom i pasuljem.
Pročitajte kako se prave jednostavne lazanje sa pasuljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem