Danas postoje mnogi recepti koji omogućavaju lakšu pripremu domaćeg peciva. U prodavnicama možete da nađete gotovo testo i da od njega pravite najlepša i najukusnija peciva. Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliko šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 10 šargarepi
- 1 jaje
- 300 g krem sira
- 1 veza peršuna
Recept za pecivo u obliku šargarepe:
Pripremite testo
Lisnato testo odmrznite, pa malo oklagijom razvucite. Isecite na tanke trake. Svaku šargarepu oljuštite, pa obmotajte traku od testa oko šargarepe. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Napravite nadev
Izvadite šargarepe iz testa, pa ih izrendajte. Zatim ih dodajte u krem sir, pa posolite i promešajte. Sve lepo sjedinite i napunite testo.
Dekorišite pecivo
Dekorišite pecivo peršunom tako da izgleda kao šargarepa, pa poređajte na tanjir.
Pročitajte i ovo: Domaće pecivo sa dve vrste sira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus