Danas postoje mnogi recepti koji omogućavaju lakšu pripremu domaćeg peciva. U prodavnicama možete da nađete gotovo testo i da od njega pravite najlepša i najukusnija peciva. Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliko šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 10 šargarepi
- 1 jaje
- 300 g krem sira
- 1 veza peršuna
Recept za pecivo u obliku šargarepe:
Pripremite testo
Lisnato testo odmrznite, pa malo oklagijom razvucite. Isecite na tanke trake. Svaku šargarepu oljuštite, pa obmotajte traku od testa oko šargarepe. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Napravite nadev
Izvadite šargarepe iz testa, pa ih izrendajte. Zatim ih dodajte u krem sir, pa posolite i promešajte. Sve lepo sjedinite i napunite testo.
Dekorišite pecivo
Dekorišite pecivo peršunom tako da izgleda kao šargarepa, pa poređajte na tanjir.
Pročitajte i ovo: Domaće pecivo sa dve vrste sira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom