Danas postoje mnogi recepti koji omogućavaju lakšu pripremu domaćeg peciva. U prodavnicama možete da nađete gotovo testo i da od njega pravite najlepša i najukusnija peciva. Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliko šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 10 šargarepi 
  • 1 jaje 
  • 300 g krem sira 
  • 1 veza peršuna 

Recept za pecivo u obliku šargarepe:

17:54
Korak 1

Pripremite testo 

Lisnato testo odmrznite, pa malo oklagijom razvucite. Isecite na tanke trake. Svaku šargarepu oljuštite, pa obmotajte traku od testa oko šargarepe. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

17:55
Korak 2

Napravite nadev 

Izvadite šargarepe iz testa, pa ih izrendajte. Zatim ih dodajte u krem sir, pa posolite i promešajte. Sve lepo sjedinite i napunite testo. 

17:55
Korak 3

Dekorišite pecivo 

Dekorišite pecivo peršunom tako da izgleda kao šargarepa, pa poređajte na tanjir. 

Pročitajte i ovo: Domaće pecivo sa dve vrste sira

BONUS VIDEO: 

Instagram/ kooki_lovescooking Pecivo punjeno belim mesom

(StvarUkusa/S.B.)