1. Jabuke i šargarepu očistite, iseckajte na kriške i kolutove, nalijte vodom da ogreznu i skuvajte da omekšaju. Sklonite s vatre i ostavite da se malo prohladi. Procedite, pa masu propustite kroz sokovnik, dodajući tečnost u kojoj se kuvala.
2. U sok umešajte šećer i limuntus i stavite da se kratko prokuva. Još vruć sok sipajte u vrele, prethodno sterilisane flaše (držite ih u rerni na 100 stepeni najmanje sat vremena). Flaše zatvorite takođe sterilisanim zatvaračima ili celofanom nakvašenim alkoholom, ušuškajte u ćebe i ostavite da se sasvim ohlade.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus