1. Prosejano brašno pomešati sa kvascem, dodati so, šećer i mlaku vodu.


Sastojci:

800 g brašna

10 g suvog kvasca

400 ml mlake vode

1,5 kašičice soli

1 kašičica šećera

Ostali materijal:

2 kašike piva

2. Zamesiti glatko testo, oblikovati u polu loptu i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi oko 45 min.

3. Testo premesiti, rastanjiti - oblikovati u veličini tepsije i preneti u istu.

4. Površinu premazati pivom i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi još 20 min.

5. Badnjaču – pogaču staviti da se peče na temperaturi od 200°C oko 30-35 min.

6. Pečenu badnjaču poprskati hladnom vodom, uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.

7. Hladnu badnjaču zajedno s ukućanima lomiti i jesti uz ostalo jelo za Badnje veče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serbiancafe.com