1. Prosejano brašno pomešati sa kvascem, dodati so, šećer i mlaku vodu.
2. Zamesiti glatko testo, oblikovati u polu loptu i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi oko 45 min.
3. Testo premesiti, rastanjiti - oblikovati u veličini tepsije i preneti u istu.
4. Površinu premazati pivom i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi još 20 min.
5. Badnjaču – pogaču staviti da se peče na temperaturi od 200°C oko 30-35 min.
6. Pečenu badnjaču poprskati hladnom vodom, uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
7. Hladnu badnjaču zajedno s ukućanima lomiti i jesti uz ostalo jelo za Badnje veče.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Keks torta sa kremastim filom i čokoladnom glazurom
Snežne kuglice sa kokosom i belom čokoladom
Čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima