1. Prosejano brašno pomešati sa kvascem, dodati so, šećer i mlaku vodu.
2. Zamesiti glatko testo, oblikovati u polu loptu i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi oko 45 min.
3. Testo premesiti, rastanjiti - oblikovati u veličini tepsije i preneti u istu.
4. Površinu premazati pivom i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi još 20 min.
5. Badnjaču – pogaču staviti da se peče na temperaturi od 200°C oko 30-35 min.
6. Pečenu badnjaču poprskati hladnom vodom, uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
7. Hladnu badnjaču zajedno s ukućanima lomiti i jesti uz ostalo jelo za Badnje veče.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus