1. Banane ispasirati i preliti limunovim sokom. Brašno pomešati sa kakaom, sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Puter otopiti i ostaviti da se malo prohladi.
2. Jaja penasto umutiti sa šećerom, dodati banane i uz neprestano mućenje dodati puter i preostale sastojke.
3. Sve sastojke dobro sjediniti da se dobije kompaktna smesa. Na kraju dodati seckane orahe i suve šljive, promešati i smesu preručiti u kalup za hleb, obložen papirom za pečenje. Ravnomerno rasporediti smesu i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 30 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Zatim, izvaditi iz kalupa i ostaviti na rešetkastoj površini da se potpuno ohladi, pa poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: aura.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus