Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogača za Badnje veče: Kako spremiti badnjaču

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Još jedno tradiciaonalno jelo koje se sprema lako i sa puno ljubavi!

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Posnu pogaču za Badnje veče ili badnjaču možete pripremiti na sledeći način.

Sastojci: 

40 gr svežeg kvasca

400 ml tople vode

1 kašika šećera

3 kašičice soli

700 gr brašna

50 ml + 2 kašike ulja

Priprema:

U toploj vodi razmutiti kvasac i šećer. Dodati pola brašna, ulje i so, pa dobro izmešati.  Nakon toga dodavati ostatak brašna pa nastaviti mešanje varjačom dok ne postane jako gusto. Kad već ne može da se meša i trebalo bi da se umesi preliti onda sa one 2 kašike ulja, može i 3 i malo premesiti.

Ostaviti tako testo pokriveno krpom da odstoji 20 – 30 minuta na toplom mestu. Izvaditi zatim testo, malo ga premesiti pa ga rukom istapkati da se raširi, da bude kao tanka lepinja. Staviti u pleh veličine 30 cm. Izbockati viljuškom, premazati četkicom uljem i ostaviti 20 minuta da odstoji. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni i staviti da se peče. Pečena je kada fino porumeni, oko 25 minuta peći, zavisno od rerne. Pečenu pogaču izvaditi i ” umiti”, to znači premazati sa malo vode, zamotati u krpu i ostaviti do služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Domaći recepti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti