Hleb je toliko ukusan da ga možete jesti i bez ičega.
Sastojci:
- 400g brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 prašak za pecivo
- 70g maslina
- 1 kašika soli
- prstohvat ruzmarina (svež ili suv)
- 220ml vode
Sos:
- maslinovo ulje
- balzamiko
- beli luk u prahu
- so
- biber
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka u jednu veliku lopticu pa je spljeskati dlanom. Masline iseckati sitno i staviti preko testa, zatim krajeve saviti ka centru, opet malo mesiti, okrenuti naopako. Izdeliti na 8 delova varjačom (tj malo zaseći ali ne do kraja), premazati maslinovim uljem i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Služiti uz sos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu