Hleb je toliko ukusan da ga možete jesti i bez ičega.

Sastojci:

  • 400g brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 70g maslina
  • 1 kašika soli
  • prstohvat ruzmarina (svež ili suv)
  • 220ml vode

Sos:

  • maslinovo ulje
  • balzamiko
  • beli luk u prahu
  • so
  • biber

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka u jednu veliku lopticu pa je spljeskati dlanom. Masline iseckati sitno i staviti preko testa, zatim krajeve saviti ka centru, opet malo mesiti, okrenuti naopako. Izdeliti na 8 delova varjačom (tj malo zaseći ali ne do kraja), premazati maslinovim uljem i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Služiti uz sos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs