Sočna večera na vašem stolu za tili čas.
Sastojci:
Za Testo:
- 200 g brašna
- 4 jajeta
- 15 g prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 150 ml mleka
- 2 kašike maslinovog ulja
- zelene masline
- peršun
- sir
Za punjenje:
- 200 g pilećeg belog mesa
- 150 g luka
- 3 kašike ulja
- ½ kašike bibera
- ½ kašike karija
- 1 kašika soli
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i dodajte iseckan crni luk, malo propržite, pa posolite, pobiberite i stavite kari. Promešajte. Dodajte piletinu isečenu na kockice i propržite. Kada je gotova prebacite piletinu u neku posudu. Zatim u drugoj većoj posudi umutite jaja, mleko, ulje i so. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno, opet promešajte, a potom dodajte isekane masline i peršun. Tu smesu prelijte preko mesa i promešajte. Sipajte u pleh za pitu, narendajte kačkavalj preko i pecite na 180°C 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus