Sočna večera na vašem stolu za tili čas.

Sastojci:

Za Testo:

  • 200 g brašna
  • 4 jajeta
  • 15 g prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 150 ml mleka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • zelene masline
  • peršun
  • sir

Za punjenje:

  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 150 g luka
  • 3 kašike ulja
  • ½ kašike bibera
  • ½ kašike karija
  • 1 kašika soli

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje i dodajte iseckan crni luk, malo propržite, pa posolite, pobiberite i stavite kari. Promešajte. Dodajte piletinu isečenu na kockice i propržite. Kada je gotova prebacite piletinu u neku posudu. Zatim u drugoj većoj posudi umutite jaja, mleko, ulje i so. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno, opet promešajte, a potom dodajte isekane masline i peršun. Tu smesu prelijte preko mesa i promešajte. Sipajte u pleh za pitu, narendajte kačkavalj preko i pecite na 180°C 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs