Ove ukusne lepinje se peku samo 10 minuta. Uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci: 

  • 360 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 16 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja

Priprema: 

Pomešajte kvasac sa mlako vodom i šećerom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodati pola brašna u smesu sa kvascem i umutiti. Zatim dodati drugu polovinu brašna i so. Sve vreme mutite. Testo treba da bude kao žvaka. Zatim dodajte ulje i umesite testo rukama. Prekrijte posudu sa testom providnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Na dobro pobrašnjenoj radno površini testo podelite na 4 lopte. Svaku loptu pospite brašnom i svaku pokrijte providnom folijom. Opet ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon tog vremena razvucite lopte u lepinje i opet ih pospite brašnom. Preko svake stavite providnu foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Stavite lepinje u podmazan pleh i pecite 10 minuta na 275°C u prethodno zagrejanoj rerni. Izvadite iz rerne i poprskajte vodom, pa ih pokrijte krpom i ostavite da ostoje 15 minuta da omekšaju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs