Ove ukusne lepinje se peku samo 10 minuta. Uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 360 g brašna
- 250 ml mlake vode
- 16 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
Priprema:
Pomešajte kvasac sa mlako vodom i šećerom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodati pola brašna u smesu sa kvascem i umutiti. Zatim dodati drugu polovinu brašna i so. Sve vreme mutite. Testo treba da bude kao žvaka. Zatim dodajte ulje i umesite testo rukama. Prekrijte posudu sa testom providnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Na dobro pobrašnjenoj radno površini testo podelite na 4 lopte. Svaku loptu pospite brašnom i svaku pokrijte providnom folijom. Opet ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon tog vremena razvucite lopte u lepinje i opet ih pospite brašnom. Preko svake stavite providnu foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Stavite lepinje u podmazan pleh i pecite 10 minuta na 275°C u prethodno zagrejanoj rerni. Izvadite iz rerne i poprskajte vodom, pa ih pokrijte krpom i ostavite da ostoje 15 minuta da omekšaju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem