Nekada bez proje nije mogao da se zamisli domaćinski doručak u Srbiji. Ovaj recept sa čvarcima, pravi je specijalitet za sve ljubitelje tradicionalne kuhinje. Idealna je dok je vruća, ali isto tako je lepa i kada se ohladi, a biće mekana i sveža i sutradan.
Lako se pravi, a savršeno se slaže uz šolju domaćeg jogurta ili kiselog mleka.
Sastojci:
- 400 g kukuruznog brašna
- 130 g sira
- 100 g čvaraka
- 3 jajeta
- 200 ml vode
- 2 kašike masti
- 70 g kajmaka
- prstohvat soli
Priprema:
U dublju činiju stavite kukuruzno brašno, dodajte izmrvljen sir, kajmak, cela jaja i malo soli. Zamesite, pa postepeno dodajte vodu da dobijete mekše, malo ređe testo. Čvarke sameljite u secku, pa ih dodajte u testo. Sipajte u pleh za pečenje, koji ste premazali sa svinjskom mašću i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnožutu koricu. Kada je proja pečena ostavite da se ohladi, pa je secite na parčice i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem