BIlo da ih volite slane ili slatke, kiflice su uvek dobar izbor. Nekada su se one spremale tako što se umesi testo, pa se filiju nadevima po želji. Danas postoji bezbroj modernih recepata za kiflice koje svi vole, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Za pripremu kiflica koristite gotove kore, a kao nadev je odličan pire krompir, ali možete da koristite i šta najviše volite.
Sastojci:
- 9-12 kora
- 4 krompira
- 1 jaje
- 1 čaša ulja
- 200 ml kisele vode
Recept za kiflice od gotovih kora punjene krompirom:
Pripremite krompir
U šerpu dodajte krompir i prelijte vodom. Kuvajte dok ne omekša, pa procedite i posolite, pobiberite. Lepo ispasirajte i stavite sa strane.
Napravite premaz
U posudi pomešajte kiselu vodu i ulje, pa dodajte belanca umućena žicom i sve dobro sjedinite.
Nafilujte kiflice
Stavite koru na radnu površinu, pa poprskajte smesom od belanca, kisele vode i ulja. Preko stavite drugu koru, opet premažite, pa preko stavite treću koru. Isecite trouglove, pa na kraj stavite smesu od krompira i urolajte.
Pecite kiflice
Poređajte kiflice na tepsiju obloženu pek papirom. Zatim ih premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Kiflice od lisnatog testa punjene krem sirom i šunkom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus