Gurmanski doručak je odlična ideja ako imate veliku porodicu ili goste u poseti. Vrlo je obiman, zasitan i hranljiv, a posebno ukusan pravim gurmanima, jer sadrži jaja, slaninu, sir... Možda ćete želeti da napravite i kinou i jaje, doručak za svaki dan. Evo kako da napravite gurmanski doručak!
Sastojci:
- 350 g slanine iseckane na kockice
- 1 srednji luk, iseckan
- 850 g iseckanog krompira
- 8 velikih jaja
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 150 g iseckanog kačkavalja
Recept za gurmanski doručak sa slaninom, jajima i krompirom
Pecite slaninu
Za gurmanski doručak u velikom tiganju pecite slaninu i luk na srednjoj vatri dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite malo ulja od prženja u tiganju tiganju.
Pospite kačkavaljem
Kuvajte poklopljeno na niskoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir omekša, oko 10 minuta. Pospite kačkavaljem, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u gurmanskom doručku!
Pročitajte kako se prave prženice na francuski način sa medom, začinskim biljem i mladim lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus