Gurmanski doručak je odlična ideja ako imate veliku porodicu ili goste u poseti. Vrlo je obiman, zasitan i hranljiv, a posebno ukusan pravim gurmanima, jer sadrži jaja, slaninu, sir... Možda ćete želeti da napravite i kinou i jaje, doručak za svaki dan. Evo kako da napravite gurmanski doručak!

Sastojci:

  • 350 g slanine iseckane na kockice
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 850 g iseckanog krompira
  • 8 velikih jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 150 g iseckanog kačkavalja

Recept za gurmanski doručak sa slaninom, jajima i krompirom

10:04
Korak 1

Pecite slaninu

Za gurmanski doručak u velikom tiganju pecite slaninu i luk na srednjoj vatri dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite malo ulja od prženja u tiganju tiganju.

10:07
Korak 2

Dodajte krompir

Umešajte krompir. Kuvajte, otkriveno, na srednjoj vatri dok dno ne porumeni, oko 10 minuta. Okrenite krompir. Sa zadnjom stranom kašike napravite 8 ravnomerno raspoređenih udubljenja u mešavini krompira. U svako udubljenje razbijte 1 jaje. Pospite solju i biberom.

10:08
Korak 3

Pospite kačkavaljem

Kuvajte poklopljeno na niskoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir omekša, oko 10 minuta. Pospite kačkavaljem, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u gurmanskom doručku!

Pročitajte kako se prave prženice na francuski način sa medom, začinskim biljem i mladim lukom

BONUS VIDEO

Jaja na oko sa feta sirom TikTok/eattastedine

StvarUkusa/L.S.