Zapečeni krompir sa mlevenim mesom i sirom pravi se tako što prvo isečete krompir na kolutiće i prokuvate ga. Meso i luk prodinstate na ulju i to je već pola posla završeno. Možda ćete želeti da napravite i jelo od pečenog i pire krompira. Evo kako da napravite zapečeni krompir sa mlevenim mesom i sirom!
Sastojci:
- 1 kg i 400 g krompira, oljuštenog i isečenog na kolutove
- 450 g mlevenog mesa
- 1 srednji luk, iseckan
- 30 g putera, rastopljenog
- 250 g iseckanog kačkavalja
Recept za zapečeni krompir sa mlevenim mesom i sirom
Skuvajte krompir
Za zapečeni krompir sa mlevenim mesom i sirom stavite krompir u veliku šerpu i pokrijte vodom. Dovedite do ključanja. Smanjite toplotu, dinstajte nepokriveno, dok ne omekša, 8-10 minuta. U međuvremenu, mleveno meso i luk dinstajte na srednjoj vatri, dok meso više ne bude ružičasto. Ocedite ako je potrebno.
Pomešajte meso i krompir
Ocediti krompir i poređajte ga u vatrostalnu posudu. Prelijte otopljenim puterom. Dodajte mleveno meso sa lukom i lagano promešajte. Pospite rendanim kačkavaljem.
Pecite krompir i meso
Pecite nepokriveno, na 180° dok se sir ne otopi, 5-7 minuta. Uživajte u zapečenom krompiru sa mlevenim mesom i sirom!
Pročitajte i kako se prave slani zalogaji od rozbratne i krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus