Sastojci:

  • 4 velika jajeta
  • 240 g svežeg sira
  • 180 g putera, rastopljenog
  • 1 kašika praška za pecivo
  • so po ukusu
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 280 g brokolija, skuvanog i iseckanog
  • 1 veliki luk, iseckan
  • 360 g kačkavalja
Genijalan trik za brokoli!

Ako želite da očuvate korisna svojstva brokolija samo zagrejte dve kašike maslinovog ulja u tiganju, dodajte cvetove brokolija i pržite 2-3 minuta. Sipajte 60 ml vode i kuvajte još 3 minuta.

Recept za proju sa brokolijem:

Za ovu proju zagrejte rernu na 190 stepeni C. Podmažite pleh za pečenje. U posudi umutite jaja, sveži sir i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Odvojeno pomešajte kukuruzno brašno sa praškom za pecivo i solju. Dodajte mešavini jaja. Umešajte brokoli, luk i 240 g kačkavalja.

Sipajte u pripremljeni pleh za pečenje i pospite preostalim narendanim kačkavaljem. Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica ne bude čista, 35 do 40 minuta. Ohladite u posudi za pečenje 10 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i brzu proju sa čvarcima.

Pročitajte i kako se pravi posna proja sa ajvarom koju možete brzinski da napravite

BONUS VIDEO

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb  Izvor: SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

StvarUkusa