Sočni uštipci sa komadićima kobasica savršeni su za brzi doručak ili užinu. Mekani iznutra i hrskavi spolja, lako se prave i neće ostaviti nered po kuhinji kao klasično prženje u dubokom ulju. Ovo je recept koji će se svideti i deci i odraslima.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: doručak

Porcije: 4–6

Ukupno vreme pripreme: oko 35 minuta

Težina: lako

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 čaša pavlake
  • pola kašičice soli
  • 1 i po šolja pšeničnog brašna
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 500 g kobasica
  • ulje za prženje
Savet:

Da uštipci budu vazdušasti, ne mešajte testo predugo – dovoljno je dok se svi sastojci sjedine.

Priprema:

Priprema smese

Umutite jaje sa pavlakom i mlekom. Dodajte so, brašno i prašak za pecivo, pa dobro sjedinite da dobijete glatko testo.

Dodavanje kobasica

Kobasice iseckajte na kolutiće ili kockice i umešajte u testo.

Prženje uštipaka

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Kašikom vadite smesu sa kobasicama i stavljajte u ulje. Pržite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu (oko 3–4 minuta po strani).

Završni koraci

Izvadite uštipke i stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja. Poslužite tople uz jogurt, pavlaku ili ajvar po želji.

Bonus video

02:40
LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija